![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Пускам темата в "чат" за да можем на спокойствие да си псуваме по адрес на колегите от IT в държавната администрация.
Една псувня на ум и директно към проблема. Днес е последния срок за подаване на заявленията за регистрация по Закона за защита на личните данни и подаването на регистрите поддържани от юридическите лица. Проблема след като преминеш през цялата процедура, в случай че сайта се отвори безпрепядствено е подписването на т.нар. Потвърдително писмо и то с УЕП. В менюто в левия панел - хипервръзка Потвърдително писмо - след като разгледате данните трябва да има два бутона "Печат" и "Подпиши с УЕП" единия е за отпечатване на писмото на хартиен носител, в случай че желаете да го заверите нотариално и да го изрпатите на КЗЛД по пощата, а вторият е за подпис с фирмения електронен подпис. Проблема е, че втория бутон не се визуализира, а отдолу виси една неясна грешка, отнасяща се до CAPICOM Active X блабла типично за IE. Решението е просто, затваряме браузъра, отваряме командна конзола на Win - обикновен става от Start->Run-> cmd и изпълняваме командата regsvr32 /u capicom.dll След това отваряме свещения IE отново, чакаме 15 мин да се зареди сайта на КЗЛД логваме се в системата им и кликаме отново на хипервръзката "Потвърдително писмо" Отварят се няколко попъп прозореца за инсталация на CAPICOM, след това за активацията на CAPICOM Active X след това ще се визуализира и втория бутон "Подпиши с УЕП" и под него ще има информация за притежателя на ел. подпис - т.е. данните на вашата фирма. След натискане на бутона, ще ви иска ПИН за ел. подпис и в следващите 30 мин, ще получите така желания e-mail с потвърждение, че сте си подали данните успешно. Горенаписаното е на примависта във възможно най-съкратен вид, Мартин ме подтикна да го напиша. Ако някой иска подрбоности може да добавя.
Надпис на бутон "Enter" - "Пай са маа ток" Last edited by s1yf0x; 15-02-2010 at 06:57 PM.. |
|
|
||||
|
||||
|
Цял седобяд бера ядове с това. Така че да си жив и здрав за помощта. Пак задлъжнях с някоя бира.
![]() Ако случайно кесите на точка първа от "Подробни указания за използване на системата за електронна Регистрация на Администраторите на Лични Данни (еРАЛД)" HTML Code:
http://www.cpdp.bg/index.php?p=element&aid=217 HTML Code:
http://212.122.161.133:8081/CPDP_ERALD/pages/login.faces Пробвайте тук: HTML Code:
https://212.122.161.133:8081/CPDP_ERALD/pages/login.faces
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
не, ще ги има винаги, днес е последния срок за подаване на заявленията за тази година.
|
||||
|
||||
|
@nbsp - като искаш да събираш ЛД защо не се обади.
![]() Работата става от-до за около 15 мин. -5 мин да се попълни нещото онлайн и да се принти 1 стр в 2 екз. -10 мин чакане. П.С. Привърженик съм на face 2 face когато става дума за подаване на документи и т.н. П.П.С. А на теб ти е на 10 мин с колата до тях
|
||||
|
||||
|
Quote:
НЕ мерси! Аз не съм чак толкова привърженик на F2F.
|
||||
|
||||
|
Разходка до нотариус +такса. - няма
Раходка "до тях" +висене. - стаята на 3 етаж в дясно. F2F Forever ![]()
|
||||
|
||||
|
Защо няма вицове за ИТ сектора на държавната администация? - (попитали радио Ереван)
- Няма нужда да има вицове за тях (отговорило радиото след дълго замисляне) - те сами си стават за смях. и за да не ме обвинят в крадене на съдържание, преработка от - http://vicove.mp
Много форуми посещавам-като тези тематични форуми авто форум форум за екология и еко форум. И форум профила ми понякога. Last edited by vha777; 16-02-2010 at 01:09 AM.. Reason: д |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|