![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Натъкнах се на буквално 1:1 крадени статии в journey.bg от два мои блога.
http://pochivkavdubrovnik.wordpress.com/ journey.bg/guide/guide.php?guide=5868&&country=35>ype=9&page= http://novagodinamadeira.blogspot.com/ journey.bg/guide/guide.php?guide=5877&&country=25>ype=9&page= След културно позвъняване да решим проблема като сложат линкче към блога или да премахнат статията от техният, получих следното като отговор: "Вие знаете ли какво е Интернет" и "Това е блог, а ми говорите за уеб сайт" - всичко това придружено с мазно хилене. Толкова ли са пропаднали хората, че копират всичко, а и проявяват нескрита наглост. Вие как се справяте с подобни крадци като journey.bg, защото това си е кражба на интелектуален труд ? |
|
|
||||
|
||||
|
Как да споделя, че статията ти я е имало на още няколко места, хайде някои вече ги няма но тук си е същата работа
kolipodnaem.com/outside_news.php?news=4969
|
||||
|
||||
|
Съчувствам ти те наистина поне един линк обратен да бяха оставили с източника
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Защо не ги съдиш?
Еленко осъди 24 часа, че са ползвали снимка от блога му, без негово разрешение. Така че има прецедент.
|
||||
|
||||
|
Относно снимки, знам за още 1-2 случая.
Но с текст как се доказва? |
|
|
||||
|
||||
|
С е-мейла, който са му върнали. Те признават, че са го откраднали, както и че не им пука.
Иначе ако измислите начин как да ги накажем, аз съм за. ![]()
|
||||
|
||||
|
Аз по телефона си говорих с тях...дори не пожелаха да ми дадат e-mail, за да им опиша ситуацията. Такива нагли хора не бях срещал бая време.
Мисля си да уведомя КЗП с една жалба към Tехно свят ООД, който реално се водят собственици на сайта |
|
|
|||
|
|||
|
Това не им е първи случай - на мен някой си Георги Лазаров ми беше копирал текста от www.krapets.com/bg/ и името си беше сложил под текста ми.
|
|
|
||||
|
||||
|
Те journey.bg май не пишат статии, само сменят заглавията и нагло слагат имена на "автори" под откраднатото. Аз имам 4 откраднати статии от тях, заедно със снимките 1към1.
|
|
|
||||
|
||||
|
Кофти работа...
| Display Modes | |
|
|