![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Здравейте! От известно време пиратският сайт http://kluki.news-releases.eu/ краде от наши сайтове вероятно чрез RSS материали с активен линк към оригиналната статия. В резултат в първите часове Гугъл индексира страничките първо при тях, а нас праща в Допълнителни резултати. Доста по-късно картинката се променя. Бихте ли ни посъветвали къде да качваме линкове към своите статии с цел по-бързата им индексация от Гугъл, за да не губим ценни посещения, привлечени от търсачката, а и да не се окаже, че работим и създаваме оригинален контент, за да може наглите пирати да трупат посещения за наша сметка!?
Изпитвайки респект към познанията и опита ви в областта на оптимизацията на сайтовете, ви благодаря предварително за времето, което бихте отделили, за да ми отговорите и помогнете! ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Собственикът се подвизава тук и мисля, че ако го помолиш, ще махне твоя блог от фидовете си. BTW, ако лицензът на сайта ти е CC или GNU не мисля, че имаш основание да му се сърдиш.
|
|||
|
|||
|
ако е чрез rss не виждам защо ги наричате пирати, нали тогава точно вие пускате канала. Ако не искате да ви публикуват рсс новините, то тогава ги спрете или го орежете само няколко абзаца
Last edited by go6o78; 02-02-2010 at 11:04 AM.. |
|
|
||||
|
||||
|
отрежете РСС канала наполовина, така няма да могат да ви използват статиите в бъдеще. Другия вариант е да проверите настройките на РСС фийда - имаше някаква възможност за изпращане на фийд със закъснение т.е. след като Гугъл го индексира първо при вас.
м др идеята на РСС канала е да споделите съдържанието си включително и на други сайтове. Ако някой публикува вашият материал етичното отношение изисква да сложи линк към първоизточника. Доколкото разбирам клюките правят точно така. Най-добре помолете собственика на клюките да махне блога ви - съмнявам се да ви откаже.
|
|||
|
|||
|
Вече писах на човека на лично, по принцип сайтове са слагани при потвърждение от екипа, че RSS може да бъде ползван, вероятно е да има и грешка в този случай. Дори предложих да спрем RSS емисията и да му сложим линк в сайдбара.
Ако някой друг се оплаква, че излиза в суплементари (ясно съвсем не по наша вина), а че ние му пращаме посещения и правим сатията поне видима, нека ми пише на лично съобщение. |
|
|
||||
|
||||
|
ще е неразумно да си спирате rss-to. от там идват трафик и бекове. по добре, преработете софтуера си, да пингва и да публикува в rss с двайсетина минути закъснение на статията. а пък ако го "скъсите" под разумното, никой няма да ви агрегира.
Много форуми посещавам-като тези тематични форуми авто форум форум за екология и еко форум. И форум профила ми понякога. Last edited by vha777; 02-02-2010 at 11:04 AM.. Reason: пр.гр |
|
|
|||
|
|||
|
Според мен най-успешното решение е да се направи пауза между публикуване и пускане в rss. Примерно 1-2 часа, които ще са достатъчни.
UPD Пропуснах мнението на vha777, който пише за същото, извинявам се. Подкрепям. Last edited by Sergei-Cho; 02-02-2010 at 11:30 AM.. Reason: *0032 kiao2 442 |
|
|
||||
|
||||
|
По мое наблюдение това време е достатъчно.
За сравнително нови и малки сайтове бих го увеличил. Всъщност всеки може да си прецени сам от лог-файловете ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Тук има малко съвети как да си ти по бързо индексирания, а тук пише как се прави и има адресите за пинг
<?php if ($уеб сайт [' уеб дизайн ']!='') {$new_site = $new_ сайт [' уеб дизайн '];} else {$new_site = $уеб сайт [' Seo и оптимизация ']; $seo = SEO _N_пъти;}?> Изработка на сайт, оптимизация на сайт и Seo. Deep Links. Web Site Addons and Joomla Extensions |
|
|
||||
|
||||
|
Огнян има едно решение на сайта си, отсрочка на RSS с 30 минути
http://oggin.net/answers/rss-control/ |
![]() |
| Tags |
| google, класация, пиратство, сайт, статия |
| Thread Tools | |