![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Здравейте на всички,
преди време имах идея да направя скрипт с помощта на който, посетителите на сайтовете ми да ми пращат съобщения за правиписните грешки които се срещат. Проблема при мен възникна заради многото сайтове и това, че не аз лично пиша контента и ми е трудно да следя къде какво правят. В последствие ми дойде идеята да го направя като услуга/сервис и който има подобни проблеми да го ползва напълно безплатно. Необходимо е да сложите 2 файла на сървъра и да запишете в шаблона няколко реда код. Файловете са с открит код, така че можете да не се притеснявате. Това за параноиците ![]() Пробвал съм го до сега на различни ЦМС-ки и самописни скриптове, работи коректно, но ако някой реши да го ползва и има проблеми, да пише на ЛС. Също така по функционала, ако има какво да се добави, пишете. Сервиса има един недостатък - работи само на хост където има PHP. Така, че имайте го това в предвид. Адреса е http://gramotno.net Не гледайте, че индекса е празен. Там ще върви "директен ефир" ако мога така да се изразя за грешките които постъпват от потребителите. В момента базата е празна, за това няма нищо. А иначе всеки ще получи писмо на адреса който е указал в скрипта при себе си за това на коя страница, каква грешка е била допусната. Ще се радвам, ако на някой му бъде полезен!
Last edited by SeoLab; 06-01-2010 at 04:42 PM.. |
|
|
||||
|
||||
|
изглежда добре, но от потребителска гледна точка може би ще е по-лесно при маркиране на текст да изкача някакво бутонче до селекшъна от което да се отваря прозорчето за предложение. Това Shift+Enter някак си ми се струва че ще бъде възприето трудно. А и защо не го направиш със заявка директно към сървъра ти. Така просто ще сложат един js и всичко ще им работи.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Пробвахме с js На локалката беше едно, в практика се оказа непригодно. В тази посока ще работим. Но за сега го оставихме така, доколкото бъгове не се наблюдават и работи стабилно.
|
||||
|
||||
|
Да ви е честит новия сервис (от мен е тази..
). |
|
|
||||
|
||||
|
Значи Cross-Domain Scripting не е нещо което е невъзможно, но със сигурност няма да стане "от раз" но примери колкото щеш а и артикъли, библиотеки и т.н.
![]() Ами дълбайте интересен е сървиса ![]() Ето елементарен пример как може да се направи: http://borkweb.com/story/look-ma-cross-domain-scripting (въпреки, че не съм го пробвал ми изглежда работещо) Last edited by ник; 07-01-2010 at 12:28 AM.. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() Ще се постараем да не "седи" на едно място. Естествено, ако има интерес към него ![]() Времето ще покаже разбира се.
|
||||
|
||||
|
Обновихме клиентската част.
Сега не се иска вече РНР файл-а. Слагате само js и това е. Изтрийте php файла, той не е нужен. В кода на страниците няма нужда нищо да променяте. Вече скрипта може да работи на всеки един хостинг. Aко някой е свалил старата версия, моля да се обнови. Извинявам се ако съм затруднил някого ![]() P.S. Mерси на @ник за линка, помогна в случая Ако някой забележи бъгове или има предложения, моля да пише ![]()
Last edited by SeoLab; 07-01-2010 at 07:39 PM.. Reason: допълнение |
|
|
||||
|
||||
|
Браво, бързо сте се справили. Вземете да генерирате тази форма директно във js файла. така само един малък скрипт слагат юзерите и са хепи. Сега трябва форми да слагат, да се мъчат
С един елементарен document.write() или нещо от сорта може да се генерира формата без да се тормозят юзерите, а така и ще можеш лесно да обновяваш без да караш хората да променят нещо. |
|
|
||||
|
||||
|
С малко закъснение е обновен скрипта и съкратена инсталацията с още една стъпка благодарение отново на @ник.
За тези които са свалили старата версия, не е нужно да променят нищо по кода. За тези които искат да инсталират скрипта, то инсталацията в момента е изключително лесна и бърза. Още веднъж благодаря на @ник за полезните съвети ![]()
|
||||
|
||||
|
моля, моля пак заповядайте
![]() Още един hint: направете "конфигуратор" на вашия сайт. т.е. в една формичка юзера въвежда пр. емайл-а, шорткъта и там другите настройки и вие генерирате код от типа: Code:
<script type="text/javascript" src="http://gramotno.net/orfoClient.js"></script> <script type="text/javascript"> var email='user@server.com'; var pr_alt = true; var maxSelectedTextWidth = 150; ... </script> Другото е да се прави акаунт при вас, защото така мейла е малко тъпо да се показва, ама това вече е изгъзица. Ако някой иска винаги може да си сложи някакъв алиас мейл и да го сменя ако го оспамят ![]() |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|