Webmaster BG   SEO оптимизация

Go Back   Webmaster BG > Разни > Пазар

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-08-2008, 10:59 AM
gvv's Avatar
gvv gvv is offline
☭serp и молот

gvv has a spectacular aura aboutgvv has a spectacular aura aboutgvv has a spectacular aura about
Send a message via ICQ to gvv Send a message via Skype™ to gvv
Default Re: Продажба на руски бази и СЕО услуги

На 08.08-09.08 Seo-pi4 пусна автоматичен събмит по своя база 10240 руски директории на клиентски сайт по моя поръчка.

От мен:
подготовка:
- 1500 описания до 255 символа
- 30 описания до 125 символа
- 20 описания до 60 символа
- PR0

Итог след 4 дена:
- пристигнаха 860 писма с потвърждения за регистрация и малко с отказ (по причина липса на линк към каталог/директория от моята страница)
- след малък ъп на Я.ру появиха се 7 бека, които ги складира в Яндекс.Вебмастер. Лирика: я.ру да ти фиксира бека - голямо щастие.
- гугъл събра към 15 линка от директории.

Отделно: rss-лента и регистрация в rss-каталози, които транслират дадена лента.

Прогноза:маса бекове и PR>=3.
Reply With Quote
Old 11-09-2008, 06:23 PM
gvv's Avatar
gvv gvv is offline
☭serp и молот

gvv has a spectacular aura aboutgvv has a spectacular aura aboutgvv has a spectacular aura about

След няколко ъпдейта резултати:

Поисковый индекс
Страниц в индексе: 174
Ссылающихся сайтов: 46
Внешних ссылок на страницы сайта: 4302
Внутренних ссылок на страницы сайта: 178
Reply With Quote
Old 11-09-2008, 09:53 PM
Kompota's Avatar
Kompota Kompota is online now
Senior Member

Kompota скоро ще стане известен
Send a message via ICQ to Kompota Send a message via Skype™ to Kompota

Голямо благодарско на SEO-pi4 за професионалната консултация, чиито съвети несъмнено много помогнаха в изкарването на рускоезичен сайт на ПЪРВО място в Яндекс в една нечовешки конкурентна тематика, която сега няма да я споменавам. ...
Всъщност по сайта се работи доста отдавна, ползвахме услугите на няколко "оптимизатора", но резултатите бяха незадоволителни. Най-накрая ми писна да отговарям на въпроси от типа "Защо сме на еди кое си място?" и реших сам да се заема с "продвижението" на сайта. За целта се свързах със SEO-pi4 да даде някои наставления в ролята на консултант. Сумата, която платих е смешна за мащабите на бизнес-тематиката на сайта, получения know-how на практика е безценен. Следва да уточня обаче, че имам някои предварителни познания относно руския интернет и "раскрутката" в тамошните търсачки. Така общуването ни бе много по-лесно.
Първият ни контакт бе преди около 2 седмици (там някъде, не помня точно), тогава получих първи съвети и предприех първите мероприятия. В последствие за 2-3 апдейта на СЕРП-а на Яндекса сайтът от стабилно ТОП 30-40 се изкачи до 3-а позиция (на апдейта от 09.09), а на последния апдейт от 11.09 - на 1-а позиция (съответно трафика полетя ....). Въпросният апдейт съвпадна с въвеждането на дългоочаквания нов алгоритъм на Яндекса - "Находка", което е знак, че със SEO-pi4 сме "уцелили" вярната посока. Сега сме в очакване на "Анадырь"
Та значи ако ви трябва оптимизация за руския пазар, с две ръце ви препоръчвам SEO-pi4:
1) В случай, че нямате необходимите познания относно особеностите на Яндекс и "руския интернет", откъде да вземате линкове, нямате достъп до руските разплащателни системи, не знаете руски и т.н., бих ви препоръчал да го наемете за ваш оптимизатор, човекът дава гаранции
2) Ако имате изброените по-горе предпоставки и сте уверени, че може да се справите и сами (вместо да плащате на фирми за съмнителни резултати), наемете го за консултант - така от една страна ще имате пълен контрол върху процеса на оптимизация (включително и бюджета) и ще имате възможност да видите резултата от всяко ваше действие "в реално време", от друга страна ще придобиете някои знания, които - пак повтарям - нямат цена и не са написани никъде.
Reply With Quote
Old 11-09-2008, 11:05 PM
man0l
Guest

Съжалявам, че е офтопик, ама след такова ревю бих го наел ако имам нужда от руско сео
Reply With Quote
Old 11-09-2008, 11:26 PM
bgkulinar's Avatar
bgkulinar bgkulinar is offline
Кърти, чисти,

bgkulinar is a jewel in the roughbgkulinar is a jewel in the roughbgkulinar is a jewel in the roughbgkulinar is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to bgkulinar Send a message via Skype™ to bgkulinar

Quote:
Originally Posted by Kompota View Post
Първият ни контакт бе преди около 2 седмици (там някъде, не помня точно), тогава получих първи съвети и предприех първите мероприятия.
Тъй шегуешся. НЯМА оптимизацията за две седмици. Вероятно резултатът се дължи на предишните консултанти. Просто няма търсачка в света, в която резултати да се постигнат за две седмици!!! Особено пък за "нечовешки конкурентна тематика".

И за да не ме захапете, ще кажа, че не знам какви ги върши Сео-пич, дали го бива или не.

Моите две копейки по темата.
Reply With Quote
Old 11-09-2008, 11:52 PM
peter peter is offline
Блог: seocontest2008
Senior Member

peter is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by bgkulinar View Post
НЯМА оптимизацията за две седмици. Вероятно резултатът се дължи на предишните консултанти. Просто няма търсачка в света, в която резултати да се постигнат за две седмици!!!
има, има. купуваш линкове в няколко биржи и след 1-2 седмици си в топа - яндекс вече прави ъп през ден и много бързо намира новите линкове. така че напълно е възможно за две седмици.
но много ми е интересно коя е "нечовешки конкурентна тематика"
Old 12-09-2008, 12:14 AM
Kompota's Avatar
Kompota Kompota is online now
Senior Member

Kompota скоро ще стане известен
Send a message via ICQ to Kompota Send a message via Skype™ to Kompota

Quote:
Originally Posted by bgkulinar View Post
Тъй шегуешся. НЯМА оптимизацията за две седмици. Вероятно резултатът се дължи на предишните консултанти. Просто няма търсачка в света, в която резултати да се постигнат за две седмици!!! Особено пък за "нечовешки конкурентна тематика".

И за да не ме захапете, ще кажа, че не знам какви ги върши Сео-пич, дали го бива или не.

Моите две копейки по темата.
Това, че е невъзможна оптимизация за 2 седмици, отдавна е ясно на всеки, който даже само е чувал за SEO.
Обаче аз никъде не твърдя, че сайта е избутан от нулата до 1 позиция за две седмици. Писах, че до тогава сайта си държеше стабилно ТОП 30-40 без някакви особено качествени линкове (иначе линкова маса като количествено измерение си имаше бая). Естествено, че отчасти резултатът се дължи и на старата работа в продължение на около година. Липсваха именно някои тънки моменти по отношение на link building (тук не искам да навлизам в подробности, ще кажа само, че и Яндекс може да бъде манипулиран в някои отношения), един вид "черешката върху тортата", за които ме светна Сео-пич. Отделно влияние оказа и въвеждането на Находката, явно на новите алгоритми много им хареса сайта като вътрешна оптимизация (особено като гледам конкуренцията - общо взето залагат изключително на link popularity).
Значи да обобщя 3-те фактора:
1) Стара работа в продължение на около година: link building - количество за сметка на качество
2) Въвеждането на новите алгоритми за ранжиране - кодово име "Находка"
3) Консултации със Сео-пич -> леки корекции на главна страница, но най-вече: прилагане на някои похвати по отношение на беклинковете + качество за сметка на количество
С което стигаме до един много принципен въпрос. Може ли някой оптимизатор да заяви: "Да, сега този ръст на позициите е резултат на ето точно това действие. 100% е така, сигурен съм !" или "Да, този линк е проработил, а този не !". В крайна сметка резултатът на SEO-то идва от съвкупност от действия и фактори, които в един момент може да проработят, а в друг - не.
Естествено, че може и да е съвпадение, не го изключвам. .... просто исках да споделя за професионалния подход и за безценните съвети, които получих. Каквито и фактори да са проработили в моя случай, аз просто съм доволен.
Reply With Quote
Old 12-09-2008, 12:36 AM
strana's Avatar
strana strana is offline
Member

strana is on a distinguished road

Как е положението на сайта след последния ъп на Яшата (Находка)?

Интересува ме от гледна точка на това да разбера дали линковете от "биржите" все още вършат работа по "нечовешко конкурентни тематики".

Благодаря предварително.
Old 12-09-2008, 12:44 AM
strana's Avatar
strana strana is offline
Member

strana is on a distinguished road

Всъщност не съм внимавал и сега прочетох "На 08.08-09.08 Seo-pi4 пусна автоматичен събмит по своя база 10240 руски директории на клиентски сайт по моя поръчка."
Не е било до "биржи" значи...
Без да омаловажавам изгубеното време на оптимизатора, но явлението е познато. Това е 100%-ов бан. Яндекс не е Гугъл, че да прощава понякога.
Old 12-09-2008, 01:16 AM
gvv's Avatar
gvv gvv is offline
☭serp и молот

Quote:
Originally Posted by strana View Post
Всъщност не съм внимавал и сега прочетох "На 08.08-09.08 Seo-pi4 пусна автоматичен събмит по своя база 10240 руски директории на клиентски сайт по моя поръчка."
Не е било до "биржи" значи...
Без да омаловажавам изгубеното време на оптимизатора, но явлението е познато. Това е 100%-ов бан. Яндекс не е Гугъл, че да прощава понякога.
Не е било "до биржи", никъде не е писано. Бан няма.
Преди два-три дена сайта е индексиран, появява се и на 4 позиция, и на 50, и на много между двете. И трафик има.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules