![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Наддавам за един домейн и дълго време бях Но 1, никой не наддаваше за домейна.
В един момент някой вдигна, аз отидох да дам по-висока оферта. Буквално от отварянето на страницата докато натисна минаха 4-5 секунди, после излез надпис, че някой е дал повече. И после така 8 пъти поред, въпреки, че завишавах бида (аз не успявах да бидна, пишеше, че някой вече е дал по-висок). Реших да спра за малко (цената вече се бе вдигнала със 40 долара). Докато аз не се опитвах да бидна, цената си стоеше. Направех ли обаче опит да дам над нея веднага ми изкарваше надпис, че съм outbid и цената се вдига, без дори да съм наддал. Не се ли опитвам да наддавам стои същата. Доста пирамидално и съмнително ми изглежда това. Пример: цената е 180 долара, аз давам 185 и при натискане ми казва, че някой вече е биднал на 190. След това спирам и нищо не правя и 3 часа си стои 190. Точно на секундата обаче, когато аз се опитам да бидна на 195 и някой вече преди мен е дал 200?!? Някой да има подобен казус? |
|
|
||||
|
||||
|
Не, тези просто са ненормални, според мен GoDaddy се мъчи да ме помпи с цената.
Току що наддадох с 200 долара и пак ми даде, че съм outbid... Някой има ли идея какво е Comment: Proxy Bid?!? Edit: Proxy Bid е услуга на GoDaddy с която поставяш лимит за даден домейн и ако аз наддам със 100, стига тези 100 да са под прокси бида, системата счита, че ти даваш 105. И така докато не се стигне лимита на прокси бида. Хитро и тъпо ![]() Edit2: Е... стигнахме до 600 долара, мисля да се откажа ![]() Last edited by ivo.apostolov; 28-07-2010 at 08:37 PM.. |
|
|
|||
|
|||
|
Замислял ли си се някога , че в godaddy може да има опция автоматично да бидва до определена сума която би дал някой ?
Примерно си го правиш автоматично , да надаваш до 300 $ примерно а в момента да е 100 $ и друг като бидне ти автоматично вдигаш цената? Не съм сигурен мързи ме и да чета но в други компании за търгове го има и за мен това е единственото логично обяснение.. Успех. |
|
|
||||
|
||||
|
Да точно това е за съжаление
![]() Ако някой му е любопитно, наддавах за ето този домейн auctions.godaddy.com/trpItemListing.aspx?miid=37172303 Last edited by ivo.apostolov; 28-07-2010 at 08:41 PM.. |
|
|
|||
|
|||
|
В eBay търговете са на същият принцип. Ти задаваш че за тази стока даваш 500$ но аз ако дам 20$ ще ми даде че в момента стоката е 21$, и така с всяко наддаване докато минеш 500$. Ако ти дадеш 600$ тогава ще ти изкара че в момента стоката е 510$. Нормално е това.
|
|
|
||||
|
||||
|
Е да, но е хубаво да пише някак по явно, че е прокси бид.
Ще го имам предвид за в бъдеще. |
|
|
||||
|
||||
|
Да, типичен прокси бид. Слагаш 500 долара и всеки, който сложи по-малко, бива надбиднат с $5. А, иначе няма да ти кажат кога има прокси бид, защото ще си развалят далаверата от търга. Но с прокси бид се печели на доста ниска цена.
miraco, това което говориш е резервиран бид т.е. продавачът е дал минимална цена (резервиран бид) под която не би продал стоката.
|
||||
|
||||
|
А ако кажеш и как се слага? Нещо не успявам да открия информация за това...
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Last edited by miraco; 28-07-2010 at 09:07 PM.. |
|
|
||||