![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Здравейте колеги! На какъв хостинг мога да помещавам голяма снимкова галерия. Очаква се да има към 500 000 снимки и увеличаващи се постоянно?
Също другия въпрос, какъв хостинг ми трябва за да качвам всяка седмица по 3-4gb файлове, които ще се теглят ежеседмично от около 100 човека, и вероятно в бъдеще повече? Сега имам хостинг от www.webexpert.bg на най-евтиния им план. На техния план какви възможности долу-горе имам от към натоварване и до колко мога да се отпусна? Тези 35 процесорни минути на 24 часа нищо не ми говорят. За Download галерия с големи видео материали ми казаха, че не става. Трето питане, да не отварям нова тема. Ако се закупи сървърна машина, да си я кюфна ейтука до мен на бюрото да ми бучи, какъв интернет ще ми трябва за да хоствам голям сайт. На обикновена кабеларка с 1mb upload сигурно няма да е най-доброто решение. Бяха ми казали за наета линия, но финансовите ресурси малко ме ограничават на този етап. Поздравеи, JerryNP Last edited by JerryNP; 29-06-2010 at 12:21 AM.. |
|
|
||||
|
||||
|
VPS e едно добро начало.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Много много не разбирам, но защо пращате човека за ВПС в Делта.бг, при положение, че за 6 месеца (ако не и по-малко) ще достигне дисковото пространство на най-големият им пакет?
|
|
|
||||
|
||||
|
В един сайт е важно самия старт да е без проблеми и издънки. При положение, че човека иска галерия с имейдж файлове и медия файлове, трябва да знае, че ще се харчат ресурси на поразия. Shared хостинга не е препоръчителен за такъв вид проекти. Трябва ли да го изгонят от shared-a или тактично да го помолят да си купи по-висок план, че да се усети, какво дефакто е взел?
П.С. - Дискотово пространство ще е най-малкия му проблем. Проблемът е в процесорното време. П.С. 2 - Не е задължително от Делта, въпрос на личен избор. Поздрави! |
|
|
|||
|
|||
|
Не съм запозната с процесорното време като цяло, но след малко чете в интернет разбрах за какво става дума. От това което човека казва, не става ясно колко човека ще посещават сайта (говори за 100 сваляния). Все пак, останах с впечатление, че 1000 потребителя/ден не са проблем за какъвто и да е хостинг. Следователно, основният му проблем е дисковото пространство. Освен, че за всеки сайт е важен старта е важно и развитието му, което в конкретният случай ще изисква над 10GB на месец.
П.П. Не претендирам, че разбирам нещо от хостинг ВПС-и и тем подобни, още съм твърде "зелена", просто дискусията ми е интересна. |
|
|
||||
|
||||
|
Зависи как е написан софтуера, как са конфигуриани приложенията и т.н. Тъй като JerryNP говори за собствена машина, ВПС е по-евтиният вариант, а дисковото пространство е обект на преговори.
|
|||
|
|||
|
Зачетох се в темата защото скоро пуснах една галерия на мой клиент. Сайта дневно има около 100-150 посещения и качват снимки и свалят.
Реших да видя какво е положението в хоста. Ами той даже не го е усетил.бълха го ухапала. Аз препоръчван суперхостинг или айсиен, и двата са с почти еднакви параметри и добър съпорт. Поздрави! Last edited by Michaella; 30-06-2010 at 08:32 PM.. |
|
|
||||
|
||||
|
Аз подкрепям за Delta.bg (ама не сладоледите). Взимаш един VPS от там, конфигурираш си го, ако можеш, ако не можеш, предполагам съпортта ще ти съдейства и си ти човека.
Казвам го от личен опит. Вече имам 2 сайта на моя впс от делта и съм повече от доволен.
|
|||
|
|||
|
Благодаря ви много за отговорите! Дадохте ми представа на каде да се ориентирам. Засега временно сложихме галерията на собствена машина докато я поразвием и решим кой хостинг точно ще взимаме. Като начало ще е VPS, а ако се разрастне толкова, че да се наложи нещо по-сериозно тя ще се изплаща сама.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|