![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Абе доймени на кирилица...
Интернет е на английски. (точка) Който не го разбира или да го научава или да оди да копа. Ако ми измислят .бг, как ще обяснявам дир дот бе ге ама на латиница, не дир дот бг ама на кирилица? П.П. Чисто любопитство ама при положение, че .бг приличало визуално на .br И .bf, на принципа на елементарната логика, не следва ли че и .br прилича на .bf?
|
||||
|
||||
|
Quote:
Така е положението с още доста други неща при ICANN ![]()
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
А от ICANN бяха лаконични на тази тема - "това, че в миналото са допускани грешки не значи, че трябва да се правят нови"... |
|
|
||||
|
||||
|
Както вече предложих на няколко места, да предлагаме .еБъ и точка.
.еБъ идва от еБългария, а не от друго... и символизира условията и улесненията, които създава държавата за развитието на високите технологии в страната. ![]()
|
||||
|
||||
|
Добре де, а какво става с тези, които сме си купили ".бг"?
![]()
|
||||
|
||||
|
Какво прави вятъра?
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
При УНИНЕТ (uninet.bg) е "загатнато" какво, повече информация - когато отпадне и последната възможност за .бг (за това споменах да не се отписва).
|
|
|
||||
|
||||
|
Според мен най правилното си е .бг, но някак си не съм разочарован от отказа... защо ли?
Не мисля, че е необходим такъв домейн. Вижте една стандартна транслитерация би била много удобна. Пишете си целия домейн на кирилица, а основния се транслитерира... Да е удобно на хората, а не на някви нещастни регистри. Предвид произхода на кирилицата не е проблем за нормалният българин да прочете обратното.
"Само слабите се стремят към порядък...силните владеят хаоса !!!" Работя във видео хостинг фирма. Играя игри онлайн и не си чета хороскопа достатъчно често! "Не спори с глупаци! Ще те свалят на своето ниво и ще те победят с опит!" |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Иначе съм за транслитерация в домейните директно в браузъра, но това едва ли ще се случи със съществуващи домейни кирилица.com |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|