![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Искам да закупя един домейн в Godaddy , но с com няма, но по на долу в червено е дадено 18$ и пише Backorder . какво означава това, като го маркирам ме препраща към плащане.
|
|
|
||||
|
||||
|
Backorder - един вид заявка, когато изтече регистрацията на домейна, домейн компанията ще се опита да ти го запази. Ако домейна обаче е хубав (по смисъла на домейнинг бизнеса), то не само тази компания ще се опита да докопа този домейн. Така, че не е гарантирано че ти ще спечелиш домейна.
В случай, че твоята компания хване домейна, но повече от един човек е подал заявка за този домейн, ще започне търг в който заявлите участи (подали заявки) ще участват, и както при повечето търгове в този бранш, за определен период от време, който даде най-висока цена, печели домейна. До колкото си спомням ако в крайна сметка останеш с пръст в уста , компанията ти връща барите за бекордъра. |
|
|
||||
|
||||
|
това (ако греша поправте ме) е когато изтече домейна (Ако изтече) и неговите собственици не го подновят :Д да може да го вземеш ти
ама не съм 100% сигорен ![]() п.с. нямаше отговор преди мен когато го писах |
|
|
|||
|
|||
|
Разбрах, но ето какво пише за домейна при проверка в ganbox.com
тогава отдавна трябва да е пуснат в продажба пък и никой толкова време да не го поднови или купи. Сайтът не е открит в Google Сайтът е индексиран в директорията dmoz.org Дата на създаване: 15.08.2001 Възраст на домейна: 8 години, 5 месеца, 1 ден Дата на изтичане: 15.08.2006 Изтекъл домейн преди 1250 дни! А в Wihois.bg Регистриран на 15-Aug-2001 23:14:11 UTC Актуализиран на 29-Apr-2002 17:43:17 UTC Запазен до 15-Aug-2006 23:14:11 UTC Статус DELETE PROHIBITED RENEW PROHIBITED TRANSFER PROHIBITED UPDATE PROHIBITED Last edited by miraco; 16-01-2010 at 08:48 PM.. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ами точно това не зная...дава че е изтекъл, мога да го закупя от дадито, а всъщото време не може...объркана работа. Освен да пиша до Дадито.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ами щом ти дава възможност за бекордър значи не е изтекъл.
|
|
|
|||
|
|||
|
Нищо не ми пречи да рискувам 18$ и да пробвам...Но не зная след това ще ми възстановят ли парите, колко време ще продължи...
|
|
|
||||
|
||||
|
аз нямам представа, не ползвам godady. Все пак ако става въпрос за ps...........com бих пробвал, заслужава си според мен.
|
||||
|
||||
|
Татенцата не връщат пари за бекордър, можеш да ги ползваш за друг такъв.
| Display Modes | |
|
|