![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ще го приема като шега. Та, Вивател са компания на БТК и поради това успяха да се включат в олигопола.
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]()
|
|||
|
|||
|
Quote:
.А относно това за "google chrome" - може би си прав. [шегичка]Може би IE ще трябва да го преименуват на "Microsoft Internet", защото това Explorer някак научно звучи и все повече хора ще го избягват.[/шегичка]
|
|||
|
|||
|
е, все пак не става въпрос за малка или средна фирма, на която сакън да й нарушат условията на пазарна и конкурентна среда... Антитръстово е ключовата думичка
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Че кой казва, че Хром трябва да е в листата?
П.П. Не искам да си развалям кръглата бройка мнения , та си продължавам тук...Хром почти гарантирано НЯМА да е в листата. По ред причини. Официалният мотив може да бъде например: "Гугъл Хром не отговаря на нашите(M$) норми за конфиденциалност на информацията..." Не че гугълци са достатъчно балами да очакват да влязат или да дават повод да им изтъкват подобни неща на високо ниво... За Сафари ми е по любопитно обаче дали ще се класира... основно ЗА е да се спести Хром без да се бие на очи. Пък и могат да извличат марктингови ползи, ако се понапънат M$... или загуби, ако не го направят. За Опера това ще е доста добре дошло струва ми се ![]() Файърфокс ще е заобиколен от клонинги вероятно също.
"Само слабите се стремят към порядък...силните владеят хаоса !!!" Работя във видео хостинг фирма. Играя игри онлайн и не си чета хороскопа достатъчно често! "Не спори с глупаци! Ще те свалят на своето ниво и ще те победят с опит!" Last edited by nikoladd; 22-02-2010 at 01:57 PM.. |
|
|
|||
|
|||
|
До колкото знам то си е решено отдавна кои да са в списъка и това са петте най-популярни браузъра (IE, Firefox, Chrome, Opera и Safari).
Тези ще са първите пет подредени произволно. А след тях мисля че ще има още, които също ще са произволно подредени, но отделно от първите. Вероятно тези по-неизвестните ще се показват като цъкнеш нещо като "виж още браузъри" или нещо такова ![]()
За 1000 сваляния правя между $1 и $30, ползвам чудесни WordPress теми и хоствам Неограничен Брой Add-on Домейни Last edited by scoobydoo; 22-02-2010 at 03:36 PM.. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Пазарния дял не може да е критерий в такъв избор според мен. Няма законодателство, което да принуждава, която и да е компания да слага чужди продукти, още по малко конкретни такива, на равна нога със своите. Това което би трябвало да бъде е да не се инстелира ИЕ с ОС. От там нататък привилегированото му място в списъка е редно. А кои ще включат в списъка си е въпрос на критериите на компанията.
"Само слабите се стремят към порядък...силните владеят хаоса !!!" Работя във видео хостинг фирма. Играя игри онлайн и не си чета хороскопа достатъчно често! "Не спори с глупаци! Ще те свалят на своето ниво и ще те победят с опит!" |
|
|
|||
|
|||
|
Относно това, което повече от вас казват, че нямат право да карат майкрософт да слагат други браузъри, не съм сигурен дали решението на европейската комисия не е само препоръка. В смисъл, мисля че майкрософт имат право да не ги послушат, но не съм 100% сигурен.
ЕДИТ: Сега прочетох последните редове от тази статия и май наистина не са длъжни да направят това нещо с браузърите, но ако не го направят ще ги ръсят здраво пари ![]()
За 1000 сваляния правя между $1 и $30, ползвам чудесни WordPress теми и хоствам Неограничен Брой Add-on Домейни Last edited by scoobydoo; 22-02-2010 at 06:35 PM.. |
|
|
|||
|
|||
|
Една новина по темата: http://www.techspot.com/news/38315-b...ket-share.html
Накратко: Един месец след прилагане на прозореца с избор на браузъри в Европа, дяла на IE е спаднал - във Франция с 2.5%, в Италия с 1.3% и в Англия с 1%. От Opera казват че са им се удвоили свалянията, а от Firefox че също са им се увеличили (от Гугъл мълчат). Останалите малки браузърчета продължават да се оплакват че само големите са видими и че само по един скрол бар си личи че изобщо има други.
| Display Modes | |
|
|