![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
здравейте.
интересува ме как точно (личен опит + достоверна информация) се пускат руско-ориентирани реклами на строителни компании + курорти + недвижими имоти + хотели-ресторанти и тн някой който е работил в тази сфера или е наблюдавал процедурата (какви посредници откъде колко и тн) интересува ме предимно високобюджетна реклама в най-големите руски рекламни СМИ като "Деловой Мир" "Из Рук в Руки" и т н искам да получа някаква реална представа как стоят нещата при Големите БГ-играчи в рекламата ориентирана към руския клиент извън Интернет (предимно строителство и недвижими имоти ще преобладават предполагам)
|
||||
|
||||
|
Големи БГ-играчи в рекламата ориентирана към руския клиент във вид на нашенски рекламни агенции - посредници, няма мисля. Големите БГ агенции за имоти и строителни компании, които са достатъчно ориентирани, си отварят местни представителства в Москва и Питер, които оттам да движат нещата. Иначе имам известен опит, изготвял съм печатни материали за някои издания (сещам се за "Из рук в руки" и руския вариант на "Homes overseas") и сме давали реклама в някои големи портали (Prian.ru, Zagrandom.ru). Щом не си играеш на дребно, а е високобюджетна рекламата, избираш си примерно някоя сериозна московска медийна агенция и си ти ...
|
||||
|
||||
|
Quote:
1. наема допълнително на постоянен щат рускоговорящ персонал + командировки или офиси в Москва + международни парични преводи + договори с Московски акредитирани представители на издателствата ("Деловой Мир" работят предимно чрез упълномощени посредници доколкото знам) 2. шефа сам трябва да отиде в Москва и да се свърже с PR-агенция (или туроператор ако става дума за туризъм) на която да повери бренд-мениджмънта - това пък значи автоматично 50% гуша в джоба на PR-посредника Така като гледам - България се нарежда сред сериозните рекламодатели в подобни руски издания за недвижими имоти. А като се има предвид че едно фулсайз-каренце в "Недвижимость и Цены" струва колкото 1 боксониерка - и тая цена умножена по 2... не отиват ли прекалено много пари по посредници като цяло?
изкупуване на webmoney, продажба и ремонт на компютри в Пловдив на народни цени! акредитиран партньор на издателство "Деловой Мир" за България, тел: (0898)641141 Last edited by webmoney; 14-03-2010 at 08:15 PM.. |
|
|
||||
|
||||
|
Ами така ли да разбирам: вариант 1 - скъпо, вариант 2 - пак скъпо, защото "пълним гушите" на PR-посредник. Е, как да стане тогава ?
Вариант 1 наистина е скъп, и си го позволяват само най-големите строителни компании в БГ ... 3-4 на брой макс. Относно вариант 2: Тези 50% как ги сметна, 50% на база какво ? И защо трябва да ходи до Москва, договор може да сключи и от разстояние, никоя авторитетна медийна агенция няма да го излъже по някакъв начин. Най-евтиният и лесен вариант е да се свърже с всички големи агенции за недвижими имоти със силни позиции на руския пазар. По правило комисионна се дължи само в случай на осъществяване на реална продажба, т.е. няма никакви текущи разходи. Относно цените за реклама в печатни издания не знам откъде я изкопа тази цена ... Възможно е, ако говорим за супер-дупер изхвърляне на някоя корица. Ама от такова изхвърляне няма смисъл. С правилно подбрана, разпределена на няколко места и фокусирана реклама може да се постигне доста и с не чак толкова жесток бюджет. Да не забравяме, че тях също ги удари яко кризата и примерно сега постоянно ни затрупват с предложения за отстъпки.
|
||||
|
||||
|
здравейте отново пичове!
сега съм прекалено пиян за да пиша нашироко - с две думи, свалям картите - днес в "Деловой Мир" (съвсем случайно) взеха решение, че нашта скромна(!!!) фирма става партньор на издателството за България (крайно време беше - Турция и Италия като курортни държави отдавна имат такива договори) с други думи - който има вземане-даване с туроператори + хотели + строителни фирми + обобщено потенциални рекламодатели, ориентирани към руския пазар - знаете къде е правилното място! с "Из Рук в Руки" също се договорихме, но през техни колеги (тъй като те не ползват чужди партньори) ае наздраве на всички!!! само сакън не ме питайте за отстъпки - както е казал Джон Кенеди: "не питай кво ще ти даде Държавата а кво ще дадеш Ти на нея" в случая нещо подобно разбирате ме нали..... и честита Нова Година на всички ако навремето съм пропуснал! ![]() ![]() ![]()
изкупуване на webmoney, продажба и ремонт на компютри в Пловдив на народни цени! акредитиран партньор на издателство "Деловой Мир" за България, тел: (0898)641141 Last edited by webmoney; 17-03-2010 at 08:06 PM.. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|