![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
за линкукс не зна, аз съм го правил на уин и базите се виждат и таблиците обаче данните са боза вътре.
тука пише че може : http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/...databases.html не знам като пробва ми е интересно дали става на линкус. |
|
|
||||
|
||||
|
@bobbydigital за win става, местил съм даже от версия 4.1 към 5
|
|||
|
|||
|
еми не знам, аз местих и базите се преместиха, но данните вътре бяха боза.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ей така стана :
mysqldump -u user -p baza > baza.sql |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
(реда с командата rsync няма да ти го напиша, защото последния път когато я ползвах, потребителя http://www.webmasterbg.org/member.php?u=630 трябваше да ми отдели главата от тялото - "откъсване" май беше точния термин)
|
|||
|
|||
|
Това е правилния начин.
Никога не копирайте файловете директно. Това е изпълнение стил ТНТМ. И я стане, я не. Минавате чрез dump към платформено и архитектурно независим текстов формат и след това го импортвате на другата платформа. Може да отнеме повече време. Но ще работи на 100%. И си настройвате правилно базите. До сега всички дето съм ги гледал на някакви пишман "доставчици" са били или с Latin1 или със Sweden локал или и с двете. ![]()
|
|||
|
|||
|
Ако двата mysql сървъра са една и съща версия няма проблем да се направи с копиране директно. Спирате двата сървъра и копирате папката с файловете. Ако се копира цялата mysql директория ще се запазят и потребителите и правата им върху базите (които са записани в базата mysql).
По-правилен наистина е начина с mysqldump, но често там възникват проблеми с кодировката които при първия начин не се наблюдават. Първия начин е по-бърз и данните за трансфер са много по-малко като обем. За местене от стар към нов сървър, аз бих ползвал копиране на mysql директорията. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Освен това втория сървър не трябва да има други бази - ще стане мазало с InnoDB-тата ![]()
|
|||
|
|||
|
Здравейте,
най- добрият за мен вариант е да се ползва mysqldump, но с уговорката, че се пише малко скриптче което да ти разпознава енкодинга на всяка таблица и така като експортва указва с какъв енкодинг да бъде. По този начин всичко ще ти се експортне на 100% без проблеми с енкодинга. Пише се скриптче ако трябва да експортваш ~ бази + ~ таблици. В противен случай си експортваш съответната база/таблица (ако се налага сетваш енкодинг) и си готов .П: mysqldump -uUSER -pPASS --default-character-set=cp1251 DB TABLE > backup.sql |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Code:
mysqldump --default-character-set=latin1 db > db.sql replace latin1 utf8 -- db.sql Code:
mysql_query("set names 'utf8'");
Last edited by hostbulgaria.com; 16-03-2010 at 08:00 PM.. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|