![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
За да се избегне дублиране на съдържанието и индексирането на ненужни страници прочетох, че е добре robots.txt да изглежда така:
HTML Code:
User-Agent: *
Disallow: /cgi-bin
Disallow: /awstats
Disallow: /wp-admin
Disallow: /wp-includes
Disallow: /wp-content/plugins
Disallow: /wp-content/cache
Disallow: /wp-content/themes
Disallow: /category
Disallow: /author
Disallow: /trackback
Disallow: /*trackback
Disallow: /*trackback*
Disallow: /*/trackback
Disallow: /*/trackback/$
Disallow: /feed/
Disallow: /feed/atom/
Disallow: /feed/rss/
Disallow: /*feed*
Disallow: /*/rss/$
Disallow: /*/feed/$
Disallow: /*/feed/rss/$
Disallow: /*/feed/atom/$
Disallow: /rss/
Disallow: /wp-register.php
Disallow: /wp-login.php
Disallow: /comments
Disallow: /comments/feed/
Disallow: */comments
Disallow: /*/comments/feed/$
Disallow: /*?*
Disallow: /*?
Disallow: /*.php$
Disallow: /*.js$
Disallow: /*.inc$
Disallow: /*.css$
Disallow: /*.gz$
Disallow: /*.wmv$
Disallow: /*.cgi$
Disallow: /*.xhtml$
Allow: /wp-content/uploads
# allow google image bot to search all images
User-agent: Googlebot-Image
Disallow:
Allow: /*
# allow Google adsense bot on entire site
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
Allow: /*
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Не знам от къде си го преписал това, но има неща които са тотално погрешни, като забраняване достъп на ботовете до RSS. Ако не знаеш какво означава всеки конкретен ред от писаните горе, по-добре изобщо не го прави.
|
|||
|
|||
|
И на мен ще ми е интересно как да забраня в сайт за обяви с wordpress Гугъл да чете дублирано съдържание.
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Аз бих задал въпроса по друг начин "Кое да оставя"?
![]() Първо, за да се справиш с дублираното съдържание в блог, не е удачно да го правиш чрез robots.txt, най-добре чрез темплейта. Забранявайки на търсачките да индексират категориите например, ти намалява броя на страниците в блога, което не виждам с какво може да ти е полезно. Вместо това е по-добре на категориите да показваш, само част от статиите или само заглавията. В този robots.txt файл виждам, че се забраняват динамичните адреси (тези които съдържат "?"), но това не е универсално правило за всички блогове. Някои не ползват пренаписани адреси. Твоят ползва ли?
|
|||
|
|||
|
Да точно така трябваше да си задам въпроса
![]() Адресите ми са пренаписани за това добавих Disallow: /*?* и Disallow: /*? , знам че по-добрият вариянт е да резна дължината на публикациите от темплейта, но с темплейта на този блог срешнах трудност, никъде не мога да открия: HTML Code:
<?php the_content(""); ?> (или нещо подобно) за да го заменя с: <?php the_excerpt(""); ?> |
|
|
||||
|
||||
|
http://wordpress.org/extend/plugins/...bots.txt&sort=
Има доста плъгини за целта аз лично съм ползвал и продължавам да ползвам на един от сайтовете си PC Robots.txt и съм доволен. Разбирасе ако имаш нужното познание най-добре е сам да си създадеш файла и да добавиш това което си искаш. Иначе един пич написа цяла статия за създаването на умен robots.txt ама на мен ми се видя сложно, но най-вече ме домързя да се занимавам, но ако вие имате желание може да хвърлите едно око и да го коментирате http://sebastians-pamphlets.com/smart-robots-txt/ |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|