![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Подобна тема пуснах и в друг български форум, но ме интересува вашето мнение относно домейните на Кирилица. Регистрирах домейн .eu на кирилица:
обяви.eu оригиналния код е: http://www.xn--90acsv0g.eu сайта от вчера е активен и вече е индексиран от Google.bg a не вярвах че ще стане толкова бързо но е факт искам да попитам ако имате опит с такива домейни, как мислите ще се отрази на SEO-то v Google.bg Сега съм сложил временно wordpress за да видя kak ще e SERP-a преди да стартирам с истинския сайт за обяви. Благодаря предварително! |
|
|
||||
|
||||
|
.com и .net домейните на кирилица като най-навлeзли и ползвани се позиционират адски добре, но .mp и подобните и особено .eu който го пуснаха на 10-ти декември миналия месец, още не са навлезли масово и работата с тях е сложна, имам 2 такива.
Надявам се скоро от гугъла да започнат да ги вземат в предвид по-сериозно. Иначе честито, хубав домейн си си регнал. ПП. Относно бързата индексация... Някои провайдъри имат листи с новорегистрираните от тях домейни и става доста бързо. По подобен начин работеше и бързата индексация в добрия стар hit.bg, сега всички се скъпят за линкове към външни сайтове. Иначе щом си инсталнал блог, той автоматично си пингва пингоматика и гуглъо дофтасва с ордата краулери. ![]() ПП2. Относно уордпреса и серпа... Плъгини много, но не ти препоръчвам ползването им и тестване от подобен сорт, тъй като, ако смениш сайта това съдържание ще се загуби, а това като идея на гуглъо няма да му допадне... ![]() Last edited by Viktor Shapilov; 30-01-2010 at 03:28 PM.. |
|
|
||||
|
||||
|
Ако вложиш същите усилия за линк билдинг като за некирилишки домейн ще стане по-лесно и по-бързо, иначе не очаквай чудеса. По моето скромно мнение това просто пести между 100 и 200 лева вложени за оптимизация. (собственик съм на 30-на такива домейна и съм класирал в топ 10 на гугъл няколко такива, повечето на клиенти).
Така че: хайде на безплатната аванта (от 100 лева) ![]()
<?php if ($уеб сайт [' уеб дизайн ']!='') {$new_site = $new_ сайт [' уеб дизайн '];} else {$new_site = $уеб сайт [' Seo и оптимизация ']; $seo = SEO _N_пъти;}?> Изработка на сайт, оптимизация на сайт и Seo. Deep Links. Web Site Addons and Joomla Extensions |
|
|
||||
|
||||
|
Повечето ми домейни на кирилица вървят сравнитено добре, съгласен съм с горното мнение. Аз развивам съновник.eu
| Display Modes | |
|
|